
Pre Vas to najlepsie
Sojove produkty
Prečo sója:
Táto neobyčajná strukovina je jednou z najstarších kultúrnych rastlín. V Ázii, najmä v Číne, patrila oddávna k hlavným zložkám výživy. Niet sa čomu čudovať, veď je bohatým zdrojom kvalitných bielkovín a tukov – nenasýtených mastných kyselín. Neobsahuje cholesterol a upravuje jeho hladinu v krvi. Je vynikajúcim zdrojom vlákniny a lecitínu. Upravuje trávenie, zlepšuje činnost pečene a zabraňuje vzniku rakoviny hrubého čreva.
Obsahuje veľa vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, horčíka, železa, fosforu, medi a zinku. Moderná dietológia znovu objavuje hodnotu sóje i prastarých čínskych spôsobov jej úpravy. Sójové mlieko, syr tofu, okara, tempeh sú čoraz populárnejšie. Stávajú sa synonymom nových výživových trendov tretieho tisícrocia. Umožňujú plnohodnotne nahrádzat mäso i ďalšie potraviny živočíšneho pôvodu a úspešne čelit čoraz hrozivejšej lavíne civilizačných chorôb. Zo všetkých rastlín obsahujúcich bielkoviny, má sója najväčšiu výživnú hodnotu a jej bielkoviny vynikajúco doplňajú nedostatky obilnín.
Narezy





Polotovary
Tofu a syry
Prilohy
Sojova majoneza
Natierky
Hotove jedla
Sojove dezerty